Wat is een data handelaar?

Een data handelaar is een website die het internet afzoekt naar persoonlijke informatie over jou en daar vervolgens geld mee verdient door het te verkopen zonder jouw toestemming. Data handelaren verzamelen informatie zoals je e-mailadres, telefoonnummer, adres, leeftijd, familieleden, politieke voorkeur, netto waarde en nog veel meer, en maken die gegevens publiekelijk beschikbaar voor iedereen via zoekmachines. Ze zijn de eerste plek waar hackers, identiteitsdieven, spammers en robotbellers kijken om potentiële slachtoffers te vinden. Omdat ze jouw gegevens willen, maken ze het frustrerend moeilijk om jezelf uit hun database te verwijderen zodra je erop vermeld staat. Maar wij hebben dit proces al honderden keren succesvol afgerond en zijn gespecialiseerd in het zo snel mogelijk verwijderen van die informatie.

 

Waarom zou je jouw privégegevens van data handelaren verwijderen? Voorkom identiteitsdiefstal. Als mensen gemakkelijk jouw persoonlijk identificeerbare informatie online kunnen vinden, kunnen ze dat gebruiken om bankrekeningen op jouw naam te openen, aankopen te doen op jouw creditcards, jouw online accounts over te nemen en meer. Het gebeurt vaker dan je denkt: meer dan 1 miljoen mensen hebben hun identiteit gestolen. Het kan duizenden dollars kosten en honderden uren duren om het te repareren. De beste preventie is ervoor te zorgen dat mensen geen identificerende informatie over jou online kunnen vinden op sites welke deze informatie gewoon kunnen kopen van de data handelaren.

 

Voorkom hacks op jouw accounts.

Hackers kunnen jouw persoonlijke informatie gebruiken om beveiligingsvragen te beantwoorden en jouw online accounts over te nemen. Bijvoorbeeld, het weten van jouw vorige adres en de namen van jouw familieleden kan vaak al genoeg zijn om toegang te krijgen tot jouw e-mail, bankrekening en andere sites. Andere hackers kunnen zich misschien voordoen als jou aan de telefoon om toegang te krijgen tot jouw bankrekening, mobiele provider en nog veel meer door de persoonlijk identificeerbare informatie te verstrekken die op data handelaar sites vermeld staat.

 

Voorkom ongewenste spam.

Spammers en kwaadwillende marketeers zoeken het internet af naar e-mailadressen en telefoonnummers. Ze sturen systematisch ongevraagde e-mails, post, oproepen, teksten en meer - waardoor je dag verstoord wordt, je tijd wordt verspild en je onnodige frustratie ervaart. Deskundigen schatten dat bijna 200 uur per jaar wordt besteed aan het doorzoeken en verwijderen van spam. Je kunt helpen spam te voorkomen door jouw contactgegevens van data handelaar sites te verwijderen.

 

Bescherm jezelf tegen ongewenste robottelefoontjes.

Oneerlijke marketeers gebruiken bots om automatisch duizenden mensen per dag te bellen. Als ze jouw nummer kunnen vinden op een website van een data handelaar, dan voegen ze je toe aan hun bellijst zonder jouw toestemming. Eenmaal op die lijst kan het moeilijk zijn om er vanaf te komen. Ze kunnen zelfs hun eigen telefoonnummer vervalsen om het te laten lijken alsof het afkomstig is van jouw huidige (of lokale) netnummer. Dit is een andere tactiek die ze gebruiken om je te laten opnemen en je dingen te verkopen die je niet wilt, maar die je kunt vermijden door je af te melden bij de websites van data handelaren.

Hoe gaat het proces in zijn werk?

Hoe werkt jullie "Private Info Removal" service?

Onze privacy-expert zal namens jou je uitschrijven bij meer dan 115 van dé grootste datahandelaar websites, waardoor je tijd en hoofdpijn bespaart. Datahandelaren willen niet dat mensen hun informatie verwijderen, omdat het is hoe ze geld verdienen. Ze maken hun uitschrijfproces opzettelijk verwarrend, tijdrovend en onduidelijk. Wij doen al het werk om het proces voor jou te regelen, je individueel uit te schrijven bij elke site en je op de hoogte te houden van de status van alle 115+ verwijderingen. We doen dit al jaren, dus we weten precies hoe we elk uitschrijfproces grondig kunnen voltooien voor maximale bescherming en snelheid.

 

Daarna updaten hij jouw privacy rapportage zodat je de status van elke uitschrijfverzoek kunt volgen. Omdat elke datahandelaar uitschrijvingen anders afhandelt, kan het enkele dagen tot enkele weken duren voordat ze je informatie verwijderen (zodra ze onze expert zijn gevalideerde verzoek hebben ontvangen). Als hij het voor het zeggen had, zou het direct zijn. Maar elke website heeft zijn eigen verwijderingstermijn, dus onze verzoeken worden op verschillende tijdstippen gedurende ongeveer 30 dagen gehonoreerd.

 

Na ongeveer 30 dagen bevestigt onze expert de verwijdering van je blootgestelde privé-informatie. We controleren elke datahandelaar site voor site om er zeker van te zijn dat ze je informatie hebben verwijderd. Je zou niet individueel moeten controleren of 115+ sites het verzoek hebben geëerbiedigd om je informatie te verwijderen of niet, dus wij doen al het werk voor jou. Zodra we klaar zijn, heb je je risico op illegaal volgen door buitenlandse overheden, hacks, spam, identiteitsdiefstal en meer geminimaliseerd.

 

Hoe gaat de procedure 

Deze optionele add-on geeft je gemoedsrust omdat wij je privé-informatie voor je blijven volgen. Datahandelaren staan ​​erom bekend informatie maanden nadat ze een eerste uitschrijving hebben geëerd opnieuw bloot te stellen. Ze geven informatie vaak heen en weer aan elkaar, in een poging om zoveel mogelijk gegevens te behouden. Omdat we het sterk oneens zijn met deze ethiek, hebben we een service gemaakt die ervoor zorgt dat je informatie niet opnieuw verschijnt.

 

Onze jaarlijkse informatie verwijderingsservice zorgt ervoor dat je op de hoogte bent als er nieuwe informatie verschijnt en dan verwijderen we het voordat het je risico loopt op hacks, identiteitsdiefstal, enz. oplevert. (Merk op dat we op geen enkele manier gelieerd zijn aan deze datahandelaar sites). Voor bedrijven is dit een uitkomst aangezien belangrijke personen binnen uw organisatie hun privé informatie veilig blijft en u zich niet druk hoeft te maken dat uw persoonlijke privé informatie ter beschikking komt van Ransomware Hackers, Phishers, Black-hat Hackers en oplichters welke een groeiend probleem vormen.

 

We bieden

Near-Realtime Locatie Intelligence

Historische Tracking

E-Mail Tracking

online gedragings-analyse